Marie Carmen Koppel: Læsø er mit andet hjem

Marie Carmen Koppel

Lige så længe sangerinden Marie Carmen Koppel kan huske tilbage, har Læsø været en del af familiens historie.

På besøg hos Marie Carmen Koppel på Læsø

– Der dufter godt på Læsø – friskt og dejligt. Naturen giver en helt særlig ro, og  der er mange søde mennesker der, som kender os efter alle de her år, siger Marie Carmen Koppel.

Hun kan mærke den lige så snart, hun åbner bildøren og sætter fødderne på færgens dæk: Duften af  hav og salt, lyden af bølger og ikke mindst følelsen af at komme hjem.

Sangerinden Marie Carmen Koppel, 45, er kommet på Læsø hvert år, siden hun var barn. Altid om sommeren, men også til påske, pinse, efterår eller jul, og skønt hun elsker at komme der året rundt, er sommeren nu noget helt særligt.

– Der er intet som den danske sommer. Og på Læsø er den i særklasse vidunderlig, siger Marie, mens vi på hendes computer scroller igennem et væld af fotos fra den naturskønne ø i Kattegat. Her er fotos af en ikke særlig gammel Marie, der bliver badet af sin mor i et stort kar uden for det hus, hendes farmor og farfar købte på Læsø tilbage i 1960’erne.

Marie elsker stadig den smukke ø i Kattegat, og hun tilbringer helst sine somre her, hvor hun har et skønt sommerhus, og hvor der er garanti for ro og afslapning. Her giver hun sine bedste ferietips til den skønne ø.

Det skal jeg have med i kufferten

- Bøger – jeg kan ikke undvære bøger. I år skal jeg først og fremmest læse ”Træernes hemmelige liv” af skovfogeden Peter Wohlleben. Den handler om træerne og deres sjæl og adfærd. Jeg elsker træer, jeg er overbevist om, at de har følelser, og at de har venner og fjender. Jakob Eiersbos trilogi om Afrika står desuden fast i reolen i mit sommerhus, og de bøger kan jeg læse igen og igen – de er blandt mine favoritter.

Det skal jeg spise

- Fisk, Læsø-kartofler og jomfruhummer. Jeg elsker fisk, og der er en rigtig god fiskehandler på Læsø. Grøntsager og kartofler køber jeg ofte i vejboder. Det er så lækkert med alle de her helt friske grøntsager. 

Der skal jeg hen

- Storhavegård er en hyggelig gård, hvor de har en masse søde dyr, som går frit rundt, og som børnene kan klappe. De laver is på gården – virkelig god is med bær og frugter fra Læsø. Den er helt fantastisk og minder i konsistensen om italiensk is – let og supercremet. Og selv om vi i har været der masser af gange, tager vi alligevel altid ud for at besøge Læsø Saltsyderi. 

Redaktionens tips til danske øer

Det køber jeg altid med hjem

- Læsø-salt. Selvfølgelig. Jeg bruger ikke andet, fordi jeg synes, at det er det bedste. Derfor køber jeg det også med hjem i små spande. Og så hælder jeg det op i fine porcelænsskåle, som jeg godt kan lide at gå rundt og finde på loppemarkeder. Jeg er en rigtig dimse-pige, og det er sjovt at finde en fed ting til en 50’er. Et af de steder, man kan det er hos Læsø Antik & Retro.

Her skal jeg bo

- I mit sommerhus selvfølgelig, som jeg har fået bygget, og som er indrettet som min lejlighed med loppefund og i lyse, venlige farver. Jeg kan godt lide, at jeg føler mig hjemme med det samme, jeg træder ind. Og det gør jeg i huset på Læsø.